Serendipity

Är ett Danskt märke med ekologisk och etisk tillverkning på liten fabrik i Indien och i Bolivia. Färgskalan är alltid mjuk och harmonisk, modellerna genomtänkta och passformen ledig och lekvänlig. Serendipity Organics plagg håller mycket hög kvalitet. Hela tillverkningskedjan, både textilier och färger, är GOTS-certifierad och produktionen är även certifierad enligt SA800 där hårda krav ställs kring arbetsmiljö, säkerhet och hälsa för de som arbetar vid fabriken.

Alla våra kläder i alpackaull är gjorda av de finaste 100% baby-alpackaull fibrer. Det är för närvarande inte möjligt att ha vår Alpaca produktion certifierad som ekologiska. Alpaca bor utan stängsel – enbart detta gör certifiering omöjligt, men vi strävar naturligtvis efter att upprätthålla samma höga standard vid framställning av alpackaull produkter som vi gör i GOTS och SA8000-certifiering.

Serendipity Organics stickade rib-trikå och velour är mycket mjuka och med infärgade fiber vilket gör färgerna tvättäkta och mycket vackra. All infärgning och tryck är ekologiskt framställda, GOTS-certifierade och fria från AZO-färger, formaldehyder och tungmetaller. Man använder inte heller optiska blekmedel eller klorin. Knappar är tillverkade av antingen pärlemor eller kokosnöt. Tryckknappar är nickelfria. Velour, vävd bomull samt bomullstrikå tvättas i 40 grader maskintvätt. Torktumla gärna de plagg som är av velour samt rib-trikå för att bevara mjukheten. Vävda plagg hängs upp för att torka. Använd tvättmedel utan blekmedel.